Qindra punonjes te Ballshit kane dale ne protest

103

Qindra naftetare te Kombinatit tePerpunimit te naftes kane dale sot ne protest para portes se uzines.Protesta eshte zhvilluar per te kerkuar nderhyrje te shtwtit per pagen e papaguar te muajit Nentor dhe per mbylljen e perkohshme te punes per shkak te mungeses se lendes se pare. 

Rreth 1000 punonjes prej 15 ditesh jane te pa pune pasi nga inspektoriati shteteror Teknik Industrial ka pezulluar punen per te kryer remontin ne repartin e koksit ku rreth 15 dite me pare ndodhi nje avari dhe u plagos nje punonjes. 

Sot punonjesit kerkojne nderhyrjen e shtetit per te furnizuar me lend te pare uzinen per fillimin e punes sipas premtimin e kryeministrit Rama qe nafta shqiptare te perpunohet ne uzinen e Ballshit.Kryetari i sindikates, Kamber Iljazi: I kerkojme shtetit te mari masa, ne te kundert do te pershkallezojme protestat ne ditet ne vazhdim.