Putin ‘kërcënon’ Europën me raketën e re

55

Forcat e armatosura ruse kanë deklaruar se kanë prodhuar një super raketë që “ia merrr në kthesë sistemeve të mbrojtëse së raketave të NATO-s.
Sipas zyrtarëve rus kjo raketë lëviz me shpejtësi aq të madhe, sa është e pamundur të shpërthehet apo rrëzohet ndërkohë që shkon drejt shenjestreës
Atya madje pretendojen se ajo mund të arrijë nga Kalingradi për në Mbretërinë e Bashkuar Madhe për vetëm 13 minuta, duek argumentur se shpejtsia e lëvizjes është 6500 kilometra në orë.
Prezantimi i kësaj rakete gjigante të quajtur “Object 4202”, ka nxitur dyshime rreth agresionit rus në një kohë kur tensionet mes Rusisë dhe pjesës tjetër të Evropës janë rritur.
Detajet e kësaj arme të re eksperimentale të Kremlinit janë zbuluar nga një korporatë që merret me prodhimin e armëve të rënda.
Kjo super raketë është projektuar posaçërisht që të montohet në maje të raketës së re bërthamore të quajtur “Satan 2”, që ishte prezantuar gjatë muajit të kaluar.
“Object 4202” është lancuar mijëra milje nga një bazë ushtarake në Yasny të Rusisë në drejtim të Kamchatka, ku sipas zyrtarëve të Kremlinit testi ka përfunduar me sukses.