Punonjesit e UPN Fier ne protest para uzines

151

200 punonjes te Rafinerise se naftes ne fier i jane rikthyer protestave sot ne hyrje te uzines .Shkaku I kesaj proteste eshte mos marja e pagave te Nentorit nderkohe ata ankohen edhe per mos pagimin e sigurimve shoqerore prej 18 muajsh .Sipas punonjesve ata kane nga muaji tetor I vitit 2016 qe nuk jane siguruar dhe muaji  nentor i vitit 2017ende nuk eshte paguar nderkohe ka pasur mangesi edhe ne pagesa te pagave te muajve ne vijim.  Disa prej tyre dalin ne pension dhe kjo i rrezikon ne marrjen e pensionit . Edhe pse zeri i tyre i kerkesave dhe protestes se vazhdueshme ka shkuar deri ne ministrine e industrise prej afro dy vjetesh problemi i tyre nuk po zgjidhet. Pervec pagave dhe sigurimeve ne kerkesat e punonjesve kerkohet te nis nga puna uzina dhe rikthimin e tyre ne pune