Pse betoni 1800 vjecar i ROMAKEVE eshte me i forte se i...

Pse betoni 1800 vjecar i ROMAKEVE eshte me i forte se i koheve moderne?!

392

Ne ditet tona shkencetaret kane hapur nje studim mbi jetegjatesine e betonit qe perdorej ne kohen e romes se lashte dhe markes se betonit te sotem. Studimi ka lindur si shkak i shkaterimot te shume strukturave betoni te moleve detare moderne ne bote te cilat jane kalbur dhe jane rrenuar nga erozioni detar.Ne fund te studimit shkencetaret kane zbuluar dhe formulen e jetegjatesise se ketij betoni qe ka mbajtur ne mijea vite keto struktura te pavdekshme . Permbajtja ROMANE ESHTE NJE MIX I HIRIT VULLKANIK   ME OKSID KALCIUMI DHE UJIT TE DETIT te cilat kane brenda tyre dhe shkembinj vullkanik