Protest e Zharrzes, ndalni shperthimet 

493

Banoret e Zharrezes , te njesise administrative Patos jane ngritur ne proteste mbi shperthimet e dy diteve me pare qe shkaktuan lekundje te tokes ne permasat e termetit. Banoret kane protestuar prane njesise se Zharrzes per te detyruar autoritetet vendore te bejne te mundur nderhyrjet tek kompanite qe operojne ne shfrytezimin e nentokes se zones Patos-Marinez. Ata jane shprehur se keto shperthime jane kaq te fuqishme sa mund te demtojne banesat dhe vene ne rrezik jetet e qindra familjeve te kesaj zone.Banoret kane shkuar deri ne kercenime duke u shprehur jo vetem protesta te vazhdueshme por edhe ne greve urie.Lekundjet e tokes kane qene te shpeshta kete periudhe kane thene banoret dhe nuk ka qene nje rast i vetem lekundjet e par dy diteve