Promovohet bukuria shqiptare nga “Illyria Raid”

82

Ka startuar edicioni i parë i eventit turistik “Illyria Raid”. Ky është një event turistiko-sportiv që siç kuptohet edhe nga emri, në tetë ditë përshkon zemrën e Ilirisë historike. Turi përshkon pesë shtete; Greqi, Shqipëri, Mali i Zi, Kosovë dhe Maqedoni. Organizohet nga Federata Shqiptare e Motoçiklizmit, Rally Albania dhe Enduro European Organization.

Mëse 130 motorë nga Europa perëndimore në startin e këtij turi. Vendi që zë më shumë pjesë është Shqipëria me gati 4 ditë në territorin e saj.

Eventi është malor dhe në rrugë të pashkelura nga turizmi masiv. Eventi filloi këtë të premte në mëngjes në Igumenicë të Greqisë veriore, për të vazhduar në Shqipëri, në Vlorë, më pas në Tiranë, Malësi e Madhe, Mali i Zi, veriu i Kosovës, krahina e Dibrës në Maqedoni dhe malet e Pindit në Greqi.