Projekti i Skocise per prodhimin e energjise duke perdorur forcen e baticave

105

Skocia ka lançuar projektin e pare dhe më të madh në botë, i cili do të përdorë forcën e baticave për prodhimin e energjisë elektrike. 

I quajtur MeyGen, ai do të përbëhët nga 269 turbina për të gjenruar energji të mjaftueshme për 175,000 shtëpi në Mbretërinë e Bashkuar. Ai është duke u zhvilluar nga “Atlantis Resources Limited”. Ai do të prodhojë pothuajse 400 MË të mundësuara thjesht nga batica. Të gjithë motorët janë janë 11 metër të gjatë dhe peshojnë 150 ton.

Faza e parë e tij u financua plotësisht nga qeveria skoceze, e cila tha se qëllimi i këtij projekti është të ndihmojë në zhvillimin e industrisë detare të energjisë së ripërtëritshme, duke krijuar vende pune dhe investime. Projekti pritet të gjenerojë 360 milion dollarë (275 milion £) për ekonominë e vendit.