Prefekti i Qarkut Fier jep alarmin: Situata nga permbytjet eshte kritike

252

Eshte mblidhur me urgjence  shtabi i emergjencave ne Prefekturen e Fierit

Nisur nga situata e reshjeve te 24 oreve te fundit dhe situates qe paraqitet ne territorine. Qarkut Fier Prefekti j Qarkut Fier Baki Bala ka dhene alarmin dhe ka bere thirje per te pritur oret me te keqija ne vijim pasi prurjet jane te shumta dhw se Vjosa eshe ne piken kritike qe do te thote se pritet nje situate e ngjashme me vitin 2015 ne kete zone

Prefekti Baki Bala: kemi ndjekur situaten ne terren .. ne menyre graduale ka ardhur drejt perkeqesimit ne ferras 

Bocove frakull cerven

Situata do te perkeqesohet ne lumin vjosa .. do te kete prurje edhe me te medha 
Niveli eshte kritik 

 

Per te menaxhuar situaten strukturat duhet te kene vemendje maksimale

Forcat dhe mjetet ne terren 

Te behet njoftim i banoreve 

Forcat e rendit ne gadishmeri te plote
Duhet te tregohemi te kujdesshem ne rast se rrezikohet jeta e banoreve 
Qendrat shendetesore ne gatishmeri 

Personel mjeksor te gatshem

Dar fier te marre masa shkolla rakip kryeziu dhe jakov xoxa te perdoren si konvikte
Bashkite nepermjet ujesjellesit te marrin masa 

 Bashkepunim me ministrine e mbrojtjes me forca dhe mjete per menaxhim te situates