Pesë hapa për të fshehur miliarda dollarë, si Putin

50

E përditshmja britanike “The Guardian” përmes një video ilustruese merr shembull presidentin rus Vladimir Putin dhe shpjegon sa lehtë mund të fshehësh miliarda dollarë në kompanitë jashtë vendit të cilat ndihmojnë ti shmangesh taksave dhe kostove të tjera në vendin tënd

1-Gjej dikë të cilit mund ti besosh. Një shok i ngushtë apo kumbar i vajzës tuaj

2- Një shok që drejton një bankë

3-Një firmë ligjore e specializuar në kompanitë offshore (offshore do të thotë zhvendosja e një biznesi në një vend të huaj për të përfituar nga kostot më të ulëta)

4-Bankat të ndihmojmë të krijosh kompani në emrin e shokut tënd të ngushtë

5-Firmat ligjore nënshkruajnë kredi për kompanitë offshore.