Përfitimet shëndetësore dhe mënyra sesi të përgatisni eliksir trëndafili

93

Eliksiri i trëndafilit është shumë i shijshëm dhe ky lëng mund të bëj mrekulli duke kuruar sëmundje të ndryshme.

Eliksiri i trëndafilit mund të përdoret për të kuruar plagët e shkaktuara nga çarjet e ndryshme dhe të djegurat, dhimbjen, muskujt e dëmtuar apo pickimet e insekteve.

Po kështu, ai mund të shërojë edhe sulmet e panikut, traumat e shkaktuara tek fëmijët, të rriturit dhe madje edhe tek kafshët.

Duke parë gjithë këto efekte pozitive, ndoshta  jeni të interesuar të bëni vetë një eliksir trëndafili. Ja  sesi mund të pëgatisni.

Ju nevojiten petale të freskëta trëndafili (të egra ose shtëpiake, mjafton të jenë pa insekte), alkool i cilësisë së mirë (raki, konjak, etj) si dhe një lugë mjaltë.

Përpara se të filloni, duhet të keni parasysh këto këshilla:

Përpara se të filloni do t’ju nevojitet një kavanoz i çfarëdoshëm, me kushtin e vetëm që të puthitet pas mbylljes. Do t’ju duhet gjithashtu një lugë për përzieje.Përzgjidhni trëndafila që kanë shumë aromë. Mund të përdorni trëndafila me ngjyra dhe aroma të ndryshme. Kur përzgjidhni mjaltin, përdorni atë që ka ngjyrë më të lehtë dhe të hapur, sepse ato që kanë ngjyrë të errët janë shumë të fuqishëm.