Pashket “greke” te Himares

83

Pashkët Ortodoksë janë festuar dhe në Himarë,. Edhe pse kanë qenë të pranishëm më shumë se 400 himarjotë, e “Premtja e Zezë” mesha është mbajtur në gjuhën greke.

E “Premtja e Zezë” ndryshe njihet si akti i kryqëzimit të Jezu Krishtit.

Si gjithë ortodoksët në gjithë vendin këtë e shënojnë në kishat e tyre, por në Himarë, mbrëmjen e së premtes mesha është bërë në gjuhën greke, nga një prifti i ardhur nga qyteti i  Patras, në Greqi.