Pas shume vitesh nis puna per pastrimin e sistemit vadites ne Roskovec

244

Bashkia Roskovec ka nisur punen per pastrimin e rrjetit kullues dhe vadites. Pas dekadash te mungeses se nderhyrjes dhe pastrimit te rrjetit vadites me ne fund eshte ndier edhe nderhyrja e pushtetit vendor.per kryetaren e bashkise roskovev Majlinda Bufi sistemi i vaditjes eshte nje faktor i rendesishem ne prodhimin bujqesor . Per kete qellim Bashkia Roskovev ka financuar rreth 19 milion leke te reja ne pastrimin e sistemit te kanaleve vaditese si dhe te instalimit te pompave.Rreth 9 km kanale do te pastrohen dhe do jene gati per sezonin e veres dhe ne ndihme te fermreve per vaditje Administrator i njesise Kuman Riza Dyli ,eshte shprehur se deri tani ne kete njesi administrative jane pastruar rreth 1,5 km kanale vaditese ndersa vazhdon puna per te realizuar te gjithe sistemin e planifikuar prej 5 km. Sistemi i kanaleve vaditese ne keto vite ka qene pothuajse inegzistent per arsye te bllokimit te tyre nga mbetjet urbane apo mbetje organike te kafsheve qe hidhen nga vet fermeret