Pas mjekeve,qindra infermier largohen  nga Shqipëria 

96

617 Infermierë kanë kërkuar të largohen këtë vit nga Shqipëria për të punuar në vendet e Bashkimit Europian, Statistika vjen nga regjistrat e Urdhërit të Infermierëve ku ata kërkojnë çertifikatën e profesionale para se të largohen, e domosdoshme për tu punësuar.

Në një intervistë për RTSH presidenti i këtij Urdhëri Sabri Skënderi thotë se shkaqet e largimit janë për një pagë dhe trajtim më të mirë, por ajo që po shqetëson kompanitë, sidomos ato gjermane që kanë punësuar infermierët e parë, është niveli jo i duhur i njohurive praktike që ata zotërojnë. Sipas tij kompanitë tani po kërkojnë më shumë infermierët me ekpseriencë pune të gjatë.