Partia Republikane ka fituar Kongresin dhe Senatin

51

Partia Republikane ka fituar Kongresin dhe Senatin me votat e siguruara. Donald Trump ka fituar zgjedhjet në shtetin e Iowa dhe Winsconsin duke thelluar diferencën me demokraten Hillary Clinton.
Sipas Fox Neës, Donald Trump ka marrë 254 vota elektorake, që do të thotë se i duhen edhe 16 vota për t’u shpallur President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ndërkohë Hillary Clinton ka marrë 209 vota elektorale.