Parlamenti rus duartrokitje per fitoren e Trump

51

Duartrokitje dhe brohoritje kanë shpërthyer në Parlamentin Shtetëror rus pas njoftimit se Donald Trump ishte shpallur fitues.
Të dhënat erdhën rnga një njoftim i një zyrtar i Komisionit të Punëve të Jashtme, Vyacheslav Nikonov, i cili ishte shumë entuzjast se zoti Trump kishte triumfuar.
Agjencia shtetërore e lajmeve “RIA-Novosti” dhe website-i rus “Interfax.com” cituan zotin Nikonov, edhe një kryetar të komitetit të arsimit, të ketë thënë: “Tre minuta më parë, Hillary Clinton pranoi humbjennë zgjedhjet presidenciale të SHBA-së dhe vetëm disa sekonda më parë, Trump filloi fjalimin e tij si Presidenti i zgjedhur. E përgëzoj për këtë. ”
Presidenti Putin, ish-nënkolonel dhe dy herë kryeministër, i dërgoi 70-vjeçarit Trump një telegram urimi, pas triumfit të tij.