Panorama mbreselenese e Vidhishtes ,Roskovec(video)

1052

Sapo kalon Roskovecin dhe hyn ne rrugen e  Kurjanit nuk ka sesi te  mos te impresionohesh nga pamja panoramike e natyres se bukur te kesaj zone. Rruga e afaltuar gjarperon  drejt fshatrave Kurjan, Ngjeqar e Vlosht ku peisazhi i ketij Tetori te jep nje ndjesi te vecant dhe relaksues . Gjelberimi qe shtrihet kudo ku hedh syte si dhe pellgjet me uje( vaska te peshkut krap( ballgjere) krijojn nje peizazh piktoresk duke e bere kete natyre teper atraktive per vizitorin.Pamjet jane fiksuar ne vaskat e peshkut te Vidhishtes ne Bashkine RoskovecKurjani eshte nje fshat i cili me ndarjen e re territoriale ben pjese ne njesine administrative me te njejtin emer te Bashkise Roskovec dhe qe ndodhet ne pjesen juglindore te rrethit te Fieri, aty ku ndahet kufiri me rrethet e Beratit dhe Mallakastres. I permendur per kultivimin e ullinjve dhe vreshtarise ai eshte I njohur edhe per liqenin artificial te ndertuar rreth 40 vjet me pare.