Opozita dhe LSI bashk per uljen e takses se infrastruktures ne Fier

341

Eshte zhvilluar sot mbledhja e keshillit te bashkise Fier ku nder pikat me te diskutuara ka qene vendosja e takses se infrastruktures per ndertuesit ne ndertimet e reja. Bashkia Fier ne projektvendimin e pergatitur kishte vendosur nje vlere prej 3% per taksen e ndikimit ne infrastrukture ne ndwrtim ndersa kjo kerkese e bashkise fillimisht eshte rrezuar pas propozimit nga keshilltari i LSI ne keshillin bashkiak Nimet Musai dhe me pas nga kreu i grupit te PD Luan Baci. Pas debateve eshte kerkuar nje pushim 5 minutesh per te marr nje vendim qe solli miratimin e gjysmes se vleres se takses se propozuar nga Bashkia pra nje takse 1,5% per ndertuesit