Njerëzit që konsumojnë, fruta të freskëta,çdo ditë, rrezikohen më pak,nga sëmundjet e zemrës.

70

Njerëzit që hanë fruta të freskëta çdo ditë kanë rrezik më të ulët të problemeve të zemrës .
Ngrënia e 100g fruta në ditë – e barabartë me një mollë apo portokall – ul rrezikun e një personi, të sulmit në zemër .

Nga një studim 7-vjeçar i Universitetit te Oksford ,fokusuar në gjysmë milion njerëz ,në zonat rurale dhe urbane të Kinës, shkencëtarët kane zbuluar se teoria e tyre eshtë e vërtetë për të dy gjnitë ,burrat dhe gratë.Ata jetojne nje jetë ku konsumi i frutave të freskëta është shumë më e ulët se në Britani të Madhe apo SHBA. Fruta është një burim i pasur i kaliumit, fibër dietik, antioksidantë, dhe komponimet e tjera të ndryshme potencialisht aktive, dhe përmban pak natrium ose yndyrë dhe relativisht pak kalori.