Njerëzit e Sorosit në Shqipëri dhe organizatat që financon

74

Që nga kryeministri, deri edhe tek njerëzit që drejtojnë disa organizata që merren me sondazhe dhe opinionbërjen. Media maqedonase ka zbardhur edhe listën me emrat e personazheve shqiptare që janë pjesë e listpagesave të Xhorxh Sorosit në Shqipëri dhe organizatave që ai financon në Tiranë.
Njeriu kyç i Xhorxh Sorosi për Shqipërinë dhe Ballkanin është Jonas Rolet, një personazh enigmatik i cili është edhe një ndër këshilltarët kryesorë të themeluesit të fondacionit.
Por njeriu më i rëndësishëm i Xhorxh Sorosit në Shqipëri dhe Ballkan është kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama. Pas tij vjen edhe drejtuesi i fondacionit Soros në Tiranë, Andi Dobrushi. I treti është Valdet Sala, drejtuesi i bordit të Sorosit në Tiranë, shkruan Republika.mk.
Më poshtë po japim listën e plotë të njerëzve të Xhorxh Sorisit në Tiranë.