Nis riaktivizimi i vulkanit në malin Etna

56

Pas tërmeteve të njëpasnjëshme në Itali, tashmë shtohet edhe frika e shpërthimit të një vullkani.
Në malin Etna ka nisur një fazë e re e shpërthimit të vullkanit me të njëjtin emër. Mali Etna ndodhet në bregun lundër të Siçilisë, në Itali, në qytetin metropolitan të Catanias, në mes qyteteve Messina dhe Catania.
Video e mëposhtme tregon pamjet nga shpërthimi i vullkanit në malin e mbuluar me dëborë.