Skafi ne det pa karburant,nis operacioni i shpetimit nga forcat detare

133

Sot rreth ores 06.00 shtetasi Fatjon Jahaj ka informuar policine kufitare se babi i tij, shtetasi Adrian Jahaj eshte nisur ngs Italia drejt Shqiperise me nje skaf privat. Ne distancen 10 milje ne veriperendim te Sazanit dhe ne grykederdhje te Vjoses i ka mbaruar karburanti dhe ka kerkuar ndihme. Policia kufitare ka kerkuar ndihme tek QNOD, duke vene ne levizje te menjehershme Forcen Detare, e cila ka nisur per ndihme dy anije, njeren nga Sazani dhe anijen tjeter nga Pashalimani. Per shkak te kushteve atmosferike operacionin ne det e vijon vetem anija ORIKU. Per shkak te kushteve te keqija atmosferike eshte kerkuar ngritja e nje helikopteri COUGAR qe aktualisht eshte pjese e operacionit te kerkim shpetimit. Operacioni vazhdon 8 milje nga Drr