Qeveria ndeshkon Bashkine Ballsh me zero investime

570

Bashkia Ballsh eshte ne gjendje te veshtire financiare per shkak te mungeses se financimeve nga qeveria shqiptare .Qeveria shqiptare ndeshkon me zero financime bashkine e Ballshit.Ky ndeshkim eshte i kuptueshem per shkak se kjo bashki drejtohet nga kryebashkiaku  i djathte  Agron Kapllanaj 

Prej me shume se dy vjete nga zgjedhjet vendore 2015, asnje investim per te permirsuar sherbimet publike dhe jeten e komunitetit. I vetmi investim qe ka nisur ne Janar te ketij viti eshte rehabilitimi i lagjes 28 Nentori.

 Sherbimet publike mbulohen me te ardhurat e saj nga taksat ndersa renta minerare qe i detyrohen bashkise eshte e paperfillshme ( 10 milion leke te vjetra) Situata ne infrastrukture eshte tejet e veshtire ndersa financimet e pakta nga te ardhurat e bashkise nuk mund te mbulojne investimet qe kerkohen ne infrastrukture.