Ngjyra e ndryshkur e Hekurudhes Shqiptare

112

Pertej situates financiare ne te cilen ndodhet Hekurudha Shqiptare imazhi eshte tejet i shkaterruar. Pjesa e fundit e vagoneve te mallrave u shkrine para pak kohesh ne Elbasan.

Sot ende nuk ka asnjë lidhje hekurudhore ndërkombëtare për pasagjere në Shqipëri. Trenat janë në gjendje fizike jo të mirë. Rrjeti i HSH është i ndërtuar ne te njëjtin sistem si në Evrope, ne gjurme normale dhe ka një gjatësi prej 447 km.