Nga java tjeter ,masa te reja gjobash per shoferet qe shkelin rregullat

237

Drejtori i përgjithshëm i Qarkullimit Rrugor, Mitat Tola foli në emisionin “Ekopolitikë” dhe bëri të ditur masën e re të gjobave për shoferët që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor.Duke filluar nga java e ardhshme, për të gjithë ata drejtues automjetesh që shkelin rregullat do të nisë do të nisë fotografimi në cilësinë e provës me anë të teknologjisë së re.

Teknologjia e identifikon drejtuesin e mjetit kur përdor celularin ose kur nuk e vendos rripin dhe gjoba shkon automatikisht, sikurse do të fillojmë javës tjetër. Drejtuesit e mjeteve të cilët nuk i respektojnë ata që rrinë në radhë nga Gjiri i Lalzit deri në Tiranë, bëjnë trimin do të jenë në fokusin e identifikimit elektronik, do t’i merret leja e drejtimit dhe do t’i pezullohet nga 2 deri në 4 muaj,-u shpreh Tola.