Ne 2020 Londra do nxjerre ne qarkullim autobuzat e pare elektrike

78

Pothuajse të gjithë i njohin autobuzat karakteristikë, dykatësh të Londrës. Së fundmi është njoftuar se ata do ata do të kthehen në mjete transporti elektrike, me qëllim për të reduktuar ndotjen e ajrit.

Me këtë projekt do të merret kompania kineze “BYD.” Në fillim do të ndërtohen 5 autobuza. Ata do të jenë 10 metër të gjatë, mund të tranportojnë 81 pasagjerë, do të kenë 54 vende për tu ulur dhe 27 për të qëndruar në këmbë. Autobusat mund të udhëtojnë deri në 305 km me një bateri 345 kWh. Kompania thotë se bateria mund të karikohet gjatë natës për katër orë. Mendohet që projekti të përfundojë në vitin 2020 dhe secili prej tyre do të kushtojë rreth 350,000 pound ose 507 000 dollarë.