Ndertimet ne krize,5 aplikime per leje ne Fier

521

Qe nga 1 shtatori, çdo aplikim për lejen e ndërtimit  bëhet tashm me ligjin e ri urbanistik vetëm në mënyrë elektronike. Edhe pse eshte folur se ky aplikim do kete lehtesira ,duket se ideja eshte larg realitetit, te pakten per Fierin. Sipas informacionit te marre nga Drejtoria e Planifikimit te Territorit ne Bashkine Fier ,qe prej nisjes se ketij aplikimi ne 1 Shtator dhe deri me sot ,kane mundur te depozitojne kerkesen per leje ndertimi vetem 5  aplikante per objekte banimi, apo njesi tregetimi.Lejet e ndertimit serish jane ne krize ,jo vetem per situaten ku ndodhet sot ky sektor.Ka ende apartamente te pa-shitura ,qe ka bere qe, investitoret e sektorit ndertues, te reduktojne deri te heqin dore nga kerkesat per ndertime te reja .Gjithashtu kesaj veshtiresie i shtohen edhe kerkesat e reja mbi kondicionet urbane te cilat jane veshtiresuar.Vendimi i qeverise kerkon me teper dokumentacion, si dhe kushte te reja ndertimi nga me pare .