Ndahen 75 apartamentet me kosto te ulet ne Fier per te pastrehet

250

Merr fund pritja 4 vjecare per ndarjen e 75 apartamenteve me kosto te ulet ne Fier
Pas vleresimit te komisionit per perzgjedhjen e familjeve sipas kriterit te pikezimit sot Drejtuesja e pergjishme e EKB Redina Kodra ka lexuar emrat e fituesve te 75 apartamenteve ndertuar me kosto te ulwt ne Fier. Eshte dashur plot 4 vjet per te ardhur deri ketu ne ndarjen e apartamenteve per familjet e pastreha ne Fier. Sot gjithashtu eshte hedhur shorti per perzgjedhjen e apartamenteve nga familjet per katet e banimit. Familjet qe kane perfituar nje apartament jane perzgjedhur te jetojne ne to dhe behen pronar te ligjshmen te tyre vetem pasi te kene shlyer detyrimet ndaj EKB per 15 vjet deri ne shlyerjen e plote te kostos se apartamentit (cdo muaj do te paguajne rreth 18 mije lek te reja ne muaj per 2+1 ) 

Kostua e nje apartamenti per meter katror shkon ne 32 mije lek

Dy pallate me 75 apartamenete te ndertuar me kosto te ulet nga EKB i kane kushtuar shtetit shqiptar p170 miln lekë të reja 

Prej vitit 2007-dhe sot ne fier jane ndërtuar 171 apartamente për të pastrehët .Sipas statistikave te bashkisë vetem në këtë qytet numërohen të pastreh në bazë të vetdeklarimit dhe depozitimit të kerkesave mbi 1500 familje.