NASA ndërton sistemin Armagedon të roboteve për të ruajtur Tokën nga sulmet e meteorëve.

109

Ndoshta ju jeni të njohur me filma të tillë si Armageddon, (Dita e gjykimit)duke mesuar tregime të racës njerëzore sesi u spastruan nga renia e asteroidëve. Por një projekt i financuar nga NASA është duke zhvilluar një mënyrë për ta kthyer një asteroid të tillë ,nga një kërcënim ,në diçka të dobishme.Përkatësisht per kete po pergatitet anija kozmike që mund të ndihmojë të mbrojë planetin. Projekti, eshte quajtur rikrijimi Asteroideve në automata mekanike (RAMA),dhe ka për qëllim per të kthyer gurët në anijen bazë duke përdorur robotët
Projekti “shpreson të kthej asteroidet në anijen Made in Space”(Produkt i Hapesirës”) Ata do të jenë në gjendje për të përfunduar misionet themelore si Neos (shmangies) Kjo është një nga 13 projektet e financuara përmes Konceptit inovativ të avancuar. Për nëntë muaj ky projekt i NASA-së do të marrë një fond 100,000 $ (£ 70.347).Cdo vit Tokes i afron mbi 1500 objekte .