NASA dëshiron dizenjime të reja për banesat hapsinore

73

Si do njerëzit të jetojnë në Mars? NASA nuk është akoma shume e sigurte, por në qoftë se keni ndonjë ide ju mund ta paraqesni ate tani.

Agjencia sapo ka nxjerre nje njoftim për propozime për “prototipe te banimit per nje kohe te gjate ne hapsire”.

Financimi per vitin 2016 nga Kongresi bëri te mundesoi shpenzimet per NASA-n që të relizoje banesa hapësinore te cilat do tu mundesojne njerëzve te qendrojne në Mars per me shume kohe. Ata duan të shohin një prototip në vitin 2018.

Ky eshte afati qe ka NASA per te prodhuar dhe testuar kete tip banese qe do te jete ne hene ne vitin 2020.
Si edhe më parë, fituesit e përzgjedhur do të marrin financim të pjesshëm nga NASA.