Ministrja Gjermeni inspekton punimet ne qendren e Patosit

283

Ministrja e Zhvillimit Urban Eglantina Gjermeni ka inspektuar sot  rehabilitimin e sheshit Republika ne  qytetin naftatar te Patosit.

. Vlera e ketij investimi ne total shkon ne 104 miln leke te reja ndersa eshte ndare ne disa faza prej atyre fillestare ne sistemimin e kanalizimeve dhe instalimit tw rrjetit te nendheshem deri ne restaurim te fasadave, ndricim gjelberim dhe te gjithe elementet urban deri ne formem e plote te qendres.Ky projekt vjen me nje risi e cila eshte qendra e Patosit modern duke e ndare nga e kaluara jo vetem ne estetike por edhe ne pjesen arkitekturore dhe funksionale. Rritja e popullsise ka sjelle ndryshime per te cilat qendra e meparshme kishte mbaruar misionin ne sherbim te qytetareve , dhe duke nisur nga sistemi i kanalizimeve te nendheshme dhe deri tek ndricimi dhe gjelberimi. Gjithcka eshte konceptuar ne kohen qe jetojme per tju pershtatur kohes se tashme dhe per te mbijetuar ne nje te ardhme sa me te gjate 

i nje investim i ri qe do ta ndryshoj Qendren nga e Kaluara