Ministrja Ekonomi inaguron ne Fier fabriken e tekstileve

975

Nje fabrik e re tekstile eshte ndertuar ne Fier.Investitoret italian vijne ne Fier me kete investim te ri prej gjysem milion euro.Etruria shpk eshte emri i kompanise qe ka ngritur tashme kete fabrike  ne Fier. Rreth 100 punonjes do te punesohen fillimisht ne kete fabrik. Ministrja Milva Ekonomi ka prere shiritin insgururs te kesaj fabrike duke vleresuar kete investim te huaj ne Fier dhe shqiperi jo vetem si nje mundesi punesimi por edhe te rritjes ekonomike ne Shqiperi. Ekonomi ka theksuar se ky investim eshte deshmi e imvestimeve te reja qe po hapen ne Shqiperi ndersa shifrat krahasuese jane rreth 21 % me shume nga vitin 2015 kur ky tregues ishte vetem 5%. Ne ceremonine inaguruese te kesaj fabrike kane qene te pranishem deputetet e Fierit te PS Ervin Koci , Antoneta Dhima, Adelina Rista dhe Omer Mamo nga PDIU si dhe drejtuesit me te larte vendor