Microsoft dhe Facebook bashkepunojne nen det

79

Microsoft dhe Facebook kanë njoftuar se janë duke punuar së bashku për ndërtimin e një kabëlli nënujor përtej Atlantikut, i cili do të lidhë Virxhinian me Bilbaon, Spanjë.

Kablli është 6.600 km i gjatë dhe është i pari që do të lidhë SHBA-në me Evropën jugore. Ai është projektuar për të mbajtur 160 Tbps dhe  do të përdorë një itinerar  të ndryshëm nga sistemet e tjera ekzistuese.

Kompanitë thonë se qëllimi pse po e ndërtojnë atë është për të siguruar lidhje më elastike dhe të besueshme për klientët e tyre në Shtetet e Bashkuara, Evropë dhe më gjerë.