Meta dhe Panariti vizit ne kompleksin blegtoral ne Libofsh.

400

Kreu i Kuvendit te Shqiperise Ilir Meta dhe Ministri i Bujqesise  Edmond Panariti kane zgjedhur kete vizit ne kwte kompleks blwgtoral si model i rritjes dhe suksesit te blwgtorise ne vendin tone.Kompleksi “Tris Al Shpk “ne Libofshe ne Fier eshte nje model i kompleksit blegtoral  ne kete zone dhe ne vendin tone  me 300 krere lope dhe nje prodhim qumeshti ditor ne 20 mije litra.

Ne fjalen e tij Ministri Panariti eshte shprehur se brenda mandatit qeverises eshte mundur te shpetohet deshtimi i prodhimit te qumeshtit pasi dy vjet me pare industria e qumeshtit kishte mungesa te furnizimit ndersa qeveria nepermjet stimulimit dhe projekteve ka arritur ne rritje te prodhimit dhe sigurim te produktit te qumeshtit per industrine.

Meta ka pohuar në fjalën e tij se – Eshtë një fermë blegtorale me teknologjinë më të fundit por që edhe punësimi është më I qëndrueshëm. Kto investime rrisin stadin e bujqësisë në nivele më të larta e bashkëkohore. 

Qeveria I mbështet këto nisma e investime dhe do te vijoj projektet ndihmese per fermeret