Mesuesi, heroi i diteve te sotme

182

Ka kohe qe emri i mesuesit nuk e ka me vleren e dikurshme. Arsyet jane te shumta    po ne po rendisim si fillim disa prej detyrave te tij.

Te pergatitet nje dite perpara per oren e mesimit, ditar, plan pune, materiale shtese etj. Te plotesoje rregjistrin, te kryeje pune edukative me nxenesit, mbledhje me prindrit cdo te enjte te fundmuajit, te nxjerre evidencat e notave cdo muaj, mungesat, te kontaktoje me prindrit per problemet me nxenesit, te punoje per rritjen profesionale, testime, anketime, e te tjere e te tjere.

Duke mos mjaftuar te gjitha keto, prej vitesh i duhet te punoje pa pagese, jashte orarit dhe ne ditet e pushimit si administrator i provimeve te matures dhe klases se nente. Sindikatat heshtin ndersa mesuesit vetem ne facebook kane komentuar si me poshte: Screen Shot 2016-06-05 at 22_Fotor

PERSHENDETJE

KAM NJE PYETJE PER TE GJTHE MESUESIT.
DINI GJE KA PAGESE PER DITET E SHTUNA QE DO ORGANIZOHEN PROVIMET E LIRIMIT DHE TE MATURES SHTETERORE?

Komentet
Z R Ka patur me pare , para 4-5 viteve
Më pëlqen · Përgjigju · Dje në orën 12:30.MD
A M Mua me thane po,Moza.Shpresojme tani…
Më pëlqen · Përgjigju · 3 · Dje në orën 1:04.MD
K X Harroje
Më pëlqen · Përgjigju · Dje në orën 6:08.MD
R Mi Ka.. Vetem per te shtunat..
Më pëlqen · Përgjigju · Dje në orën 6:16.MD
S B Vjet nuk kishte. Ndoshta sivjet eshte rritur buxheti
Më pëlqen · Përgjigju · Dje në orën 7:18.MD
Sh T  Harroje
G U Paguhen vetem mesuesit qe kane 3-5 femije
Më pëlqen · Përgjigju · 1 · 14 orë
F D Nje zgjidhje mund te jete qe drejtorat ti kalojne si ore suplementare
Më pëlqen · Përgjigju · 14 orë
B B Ndoshta do te aplikohet nje dite pushim per mesuesit ne forme demshperblimi.
Më pëlqen · Përgjigju · 13 orë
Afrim Troka
A T Pun vullnetare si ne koh te shkuara.
Më pëlqen · Përgjigju · 12 orë
A H Jo

Pa frike mund te themi se me gjithe keto detyra me nje brez te ri qe ka shume probleme, mesuesi eshte heroi i diteve te sotme.