Mblidhet Keshilli i Bashkise, ja 10 variantet e impiantit te plehrave ne Fier

704

Eshte mbledhur sot mbledhja jashte rradhe e Keshillit te bashkise Fier . Ashtu sic ishte percaktuar pergjate kwtyre diteve komisioni i ngritur nga bashkia Fier ka mundur te mbledh dhe te perpiloje informacionin dhe studimin mbi variantet e mundeshme te ndertimit te impiantit te perpunimit dhe menaxhimt te mbetjeve urbane ne 10 njeiste administrative te Bashkise Fier. Kreu i Bashkise Fier Armando Subashi ka vleresuar punen e ketij komisioni qe bene te mundur paraqitjen e studimit ne disa variante ku ne cdonjeren prej tyre eshte mundesia te zgjidhet vendodhja me e mire e cila ka brenda te gjitha kushtet teknike dhe kriteret qe jane te pranueshme

Por kreu i grupit te PD Luan Baci pas paraqitjes se 10 varianteve nga komisioni i ngritur per kete qellim ka drejtuar kritika per 7 nga keto variante. Sipas Bacit ne keto 7 variante te paraqitura nuk plotesohwt kriteri baze  inmiratimit te ketij vendimi per ndertimin e impiantit qe sipas tij wshte vendimi i komunitetit ku do te ngrihet ky impian.Ne gjykojme ka thene Baci se ky eshte kushti kryesor i cdo varianti te paraqitur nga ana e ketij komisioni nderkohe ai ka perseritur se qendrimi i grupit te keshilltareve te djathte eshte pro ndertimit te ketij impianti por me konsensus te plote te komunitetit ku do ndertohet