Marilyn Monroe, në ankand fustani i veshur për ditëlindjen e John Kennedy

113

ustani i veshur nga Marilyn Monroe për ditëlindjen e 45 të John Fitzgeral Kennedy do të dalë në ankand.

Aktorja e vehsi fustanin gjatë interpretimit të paharrueshëm “Happy Birthday” për presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Madison Square Garden të Neë York në 19 maj 1962.

Diva vdiq vetëm tre muaj më vonë për overdose në moshën 36 vjeçare, ndërsa Presidenti u vra në Dallas një vit më vonë.

Fustani ishte krijim i stilistes franceze Jean Louis dhe ishte aq i ngushtë sa iu qep direkt në trup. U realizua në mëndafsh me miliona perla e diamante sintetikë dhe me shkëlqim. U ble 17 vjet më pamonroe_1473283615-9418739rë në një ankand të Christie’s nga financieri Martin Zëeig, që e ekspozoi në një ambient me ajër të kontrolluar në Pierre Hotel të Manhattan.