Magnezi, minerali i domosdoshëm për një jetë të shëndetshme

54

Ju të gjithë i njihni vetitë e shkëlqyera të magneziumit. Magnezi është elementi i cili merr pjesë në më shumë se 300 reaksione biokimike të nevojshme të trupit.

Magnezi është një mineral i cili mund të merret në mënyrë shumë të thjeshtë nga dieta ushqimore.Ju mund të merrni mangez nga arrat, lajthitë dhe frutat.

Magnezi është suplementi numër 1 për sëmundjet kardiovaskulare
Shkencëtarët kanë bërë shumë kërkime dhe kanë dalë në përfundimin se magnezi ul rrezikun për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës.

Magnezi është rregulluesi i tensionit të gjakut
Konsumoni sa më shumë fruta dhe perime, pasi frutat janë një burim kryesor magnezi.

Magnezi është kurues për diabetin
Shkencëtarët tregojnë se magnezi është një stabilizator i diabetit, pasi ai aktivizon insulinën duke mbajtur nën kontroll nivelin e glukozës në gjak.

Magnezi ndihmon trajtimin e insomnisë.
Magnezi është një ndihmues në trajtimin e sëmundjeve të rënda psikike. Paniku, stresi, ankthi dhe depresioni lidhet me mungesën e magnezit dhe marrja e këtij suplementi.