“Lungomare” ne Vlore projekti qe nuk po perfundon kurre

831

I nisur prej vitit 2014 projekti i shetitores Lungomare ne Vlore ende nuk ka perfunduar. Per me shume se dy vjet jane shtruar dhe asfaltuar vetem 2 km rruge. Thuajse ka perfunduar sezoni i plazhit pasi asnje pushues nuk ka ne bregdetin e Vlores ndersa asnje mjet nuk punon.Projekti dhe punimet perseri ndalen por arsyet nuk dihen perse . Eshte e pakuptueshme se pse duhej te krijohej gjithe ai trafik ne muajt Qershor -Gusht kurishte fluksime i madhe i pushuesve. Mesaduket levizjet dhe” puna” e muajve te veres ishte thjesht nje show ne syte e pushuesve ndersa sipas parashikimeve ky  projekt duhet te kishte te perfunduar

21 ,Shkurt ,2014
Projekti Lungomare ne Vlorë iu besua studios projektuese belge XDGA, të përfaqësuar nga arkitekti Xaveer de Geyter. Juria finale ndërkombëtare, e përbërë prej 9 anëtarësh, arkitektë e ndërtues të mirënjohur, përzgjodhi projekt-propozimin e kësaj studioje, si vizionin më të mirë për shndërrimin e Vijës Bregdetare të qytetit të Vlorës në njërën prej pikave më tërheqëse të Mesdheut.

5 ,Gusht ,2014 Kryeministri Rama ne Vlore .Projekti Lungomares, që pritet të transformojë vijën bregdetare të Vlorës , do të nise zbatimin në vjeshtën e këtij viti dhe do të jetë gati për qytetarët e Vlorës e turistët në vjeshtën e vitit 2015. Këtë e theksoi dhe kryeminitri Edi Rama, prezent në shëtitoren e qytetit bregdetar, ndërsa merrte pjesë në prezantimin e pjesës së parë të projektit Lungomare , që përfshin segmentin nga shëtitorja tek porti e deri tek tuneli.
23 ,Janar ,2015
Kryeministri Rrama poston ne facebook nisjen e punimeve ne shetitoren ” Lungomare “ne Vlore
19 Gusht 2015 – Kryetari i Bashkisë zhvilloi sot një takim me përfaqësuesit e kompanisë “IntraKat”, që është përzgjedhur nga Delegacioni Evropian për kryerjen e punimeve për projektin e Shëtitores, ku ishin të pranishëm edhe drejtues të institucioneve vendore dhe ato me vartësi qendrore, që do të bashkëpunojnë për finalizimin e këtij investimi.u deklarua se në 15 shtator do të nisin punimet për fazën përfundimtare të “Lungomare”-s (Shëtitores) së Vlorës, të cilat parashikohet të finalizohen në 23 gusht të vitit të ardhshëm, (2016)kur projekti mendohet të marrë formën e vet të plotë…..
A thua te mbaroj …!!??