Lufanija e mbreterise Britanike pranë Rusisë

64

Luftanija më e fuqishme Britanike është duke lundruar në Ukrainë, shumë pranë Rusisë. Mbrëmë vonë, Sekretari britanik i Mbrojtjes, Michael Fallon tha se ky ishte një “mesazh i qartë se ne jemi të angazhuar për mbrojtjen e demokracisë në të gjithë botën dhe mbështesin sovranitetin e Ukrainës”.


Luftanija është e pajisur me raketa për të shkatërruar avionë luftarakë.Ajo do të jetë i shoqëruar nga një nëndetëse bërthamore për të frenuar kërcënimet nënujore.


Anija do të çojë një grup pune të posaçëm të NATO-s në një ushtrim të projektuar për të “treguar forcën”, ndërkohë që viziton vendet e rajonit, duke përfshirë Bullgarinë dhe Rumaninë.