Ky eshte planeti me i ri, i zbuluar se fundmi nga shkencetaret

81

Shencëtarët kanë zbuluar një planet të ri, i cili ndodhet 95 vite drite larg nga Toka.

I quajtur 2MASS J 1119-1137, ai është rreth 10 milion vjet i vjetër, nuk ka një yll rreth të cilit mund të orbitojë dhe mendohet se ka një masë 4 deri në 8 herë më të madhe se ajo e Jupiterit.

Kur një planet nuk ka një yll, në teori ai duhet të jetë në lëvizje të vazhdueshme, pasi nuk ka një forcë që ta mbajë atë atje. Lëvizja e planeteve të tillë si 2MASS J1119-1137 mund të ndihmojë astronomët ta kuptojnë më mirë këtë proces.