Ky eshte aeroplani me i vogel i ndertuar ndonjehere

94

Për herë të parë BD-5 është projektuar në vitin 1973 dhe është shënuar në librin e rekordeve Gines si avioni më i vogël në botë.

Në vitin 1992 “BD Micro Technologies, Inc. (BMT)” vendosi të rinovojë BD-5 me instrumente moderne dhe teknika më të sigurta të ndërtimit. Pak më shumë se 5 metra i gjatë, modeli i ri mund të arrijë shpejtësi deri në 515 km/h. Ai ka kapacitet të mbajë deri në 200 kg ngarkesë ndërkohë që ai vetë peshon 188 kg.

Të dhëna mbi avionin:

Shpejtësia maksimale: 515 km/h

Hapje e krahëve: 5.1 metër

Gjatesia: 14 metër

Lartësia: 1.75 metër

Pesha maksimale: 370 kg

Karburanti: 113 litër