Kupa e Botes 2022, Katari perdor printerat 3D per ndertimin e nje stadiumi

156

Shkencëtarët në Universitetin e Katarit po testojnë modele të printuara në 3D për ndërtimin e stadiumit, ku do të zhvillohet Kupa e Botës në vitin 2022, për të parë nëse ata mund të durojnë klimën e nxehtë të vendeve të Gjirit.

Katari ka kërkuar që kompeticioni të zhvillohet gjatë muajit nëntor, më qëllim që të lehtësojë shqetësimet nga temperaturat e larta të verës. Megjithëse edhe gjatë muajve të dimrit ai përballet me stuhitë e rërës dhe të pluhurit.Për këtë, ekipi nga Evropa dhe Lindja e Mesme janë duke eksploruar se si mund të përshtaten stadiumet për të përballuar të nxehtin dhe stuhitë e rërës.