Kullat me te bukura ne Abu Dhabi

223

Abu Dhabi është kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe, i vendosur në një ishull në formë akrepi në Gjirin Arabik, në jugperëndim të Dubait.

Para zbulimit të naftës në fillim të vitit 1960, Abu Dhabi ishte një fshat i vogël. Sot, ky metropol është një gërshetim harmonik i botës moderne me kulturën tradicionale arabe. Aty mund të gjesh plot xhami, qendra tregëtare, qenra kulturore dhe hotele luksozë.

Në këtë artikull do ju listojmë kullat më të bukura të Abu dhabit.  Ato janë:

1. Kulla  “Capital Gate”

Lartësia: 160 metër

2. Kullat “Al Bahr”

Lartësia: 145 metër

3. Ndërtesa rrethore “Aldar”

Lartësia: 110 metër

4. Kullat “The Shams Gate”

Lartësia: 238 metër

5. Kulla “Burj Mohammed Bin Rashid”

Lartësia: 381 metër