Kullat me luksoze ne qytetet kryesore te SHBA-ve

240

Në të gjithë botën ka shumë ndërtesa të bukura dhe  luksoze. 

 

Më poshtë po ju listojmë disa nga ndërtesat më luksoze, që ndodhen në qytetet kryesore të SHBA-ve. Ato janë:

 

1. Boston: “One Dalton”

Arkitekt: Harry Cobb

Numri i kateve: 61

Çmimi për njësi: 2 milion dollarë

Hapet: 2018

 

2. Çikago: Kulla Vista

Arkitekt: BLK

Numri i kateve: 95

Çmimi për njësi: 1 milion dollarë

Hapet: 2020

 

3. Honolulu: Kulla Waiea

Arkitekt: James K.M. Cheng Architects and WCIT Architecture

Numri i kateve: 36

Çmimi për njësi: Fillon nga 3.9 milion dollarë

Hapet: 2020

 

4. Los Anxhelos: TEN50

Arkitekt: Hanson LA

Numri i kateve: 25

Çmimi për njësi: 600,000 dollarë

Hapet: në fund të 2016

 

5.Miami: Kulla e Porsche

Arkitekt: Porsche

Numri i kateve: 60

Çmimi për njësi: nuk është publikuar akoma

Hapet: 2016

 

6. Nju jork: 432 Park

Arkitekt: Rafael Viñoly

Numri i kateve: 96

Çmimi për njësi: 7 milion dollarë

Hapet: 2016

 

7. San Francisko: The Pacific

Arkitekt: Handel Architects

Numri i kateve: 9 në kullë, plus 10 shtëpi rresht

Çmimi për njësi: 600,000 dollarë

Hapet: 2016