Koreja e Jugut nderton trenin e shpejtesise se larte

70

Koreja e Jugut do të krijojë një tren super të shpejtë. Sipas burimeve zyrtare, ai do të udhëtojë me shpejtësi 620mph (997 km/h), duke reduktuar edhe kohën e udhëtimit në vend.

Ai do të veprojë brenda një “tubi me presion të ulët.” Instituti i kërkimeve hekurudhore në Kore tha: “Ne shpresojmë të krijojmë një tren ultra të shpejtë në një të ardhme jo shumë të largët.Shumë vende të tilla si Shtetet e Bashkuara, Kanadaja dhe Kina po konkurrojnë për të marrë rolin udhëheqës në këtë teknologji futuristike dhe ne gjithashtu do të përpiqemi që të parandalojmë rivalët tanë globale.

Ky projekt i ri i Koresë vjen disa muaj, pasi u zbulua se Hyperloop, një sistem tranzit futuristik që  lejon udhëtarët të arrijnë destinacionet e tyre me shpejtësi të lartë, po vjen një hap më afër realitetit.