Kompanite me te mira te prodhimit te smartphoneve

800

Tani një smartphone është bërë një mjet mjaft efektiv për lajme, video, lojëra, muzikë dhe shumë funksione të tjera. Çdo vit në treg dalin telefona të teknologjisë më të fundit dhe me karakteristika të reja, të cilat padyshim na i bëjnë jetën më të lehtë.

Kompani nga Kina, SHBA, Japonia, Korea e Jugut dhe India janë disa nga prodhuesit më të mëdhenj të këtyre produkteve. Më poshtë ju listojmë disa prej tyre.

1. Kompania HTC – Tajvan

2. Lenovo –Pekin, Kinë

3. Kompania Sony –  Tokio,  Japoni

4. Kompania “Coolpad Group Limited” – Shenzhen, Kinë

5. Kompania “Motorola Mobility” – Çikago, Shtetet e Bashkuara të Amerikës

6. Kompania “Huawei Technologies Co. Ltd” – Shenzhen, Kinë  

7. Kompania “LG Electronics” – Korea e Jugut

8. Kompania “Nokia” – Espoo, Finlandë 

9. Kompania “Apple Inc” – Kaliforni, Shtetet e Bashkuara të Amerikës 

10. Kompania “Samsung Electronics” – Seul, Korea e Jugut