Kine testohet hekurudha e pare e larte

102

Hekurudha e parë e lartë në Kinë ka përfunduar me sukses ditën e premte provën e saj të parë.

Vagonat e varur në hekurudhën me një shinë u filmuan në veprim në qytetin Chengdu, duke arritur një shpejtësi deri në 60 km/h.

Këta trena funksionojnë me bateri litiumi dhe janë në gjendje të mbajnë deri në 120 pasagjerë.  Zhai Wanming, shefi i projektit tha: “Testimi i hekurudhës do të vazhdojë për dhjetëra mijëra kilometra për të kontrolluar aftësitë e performancës së saj para hapjes zyrtare.” Treni do të operojë në një lartësi rreth 6 metra mbi tokë, ekuivalenti i një ndërtese tre katëshe.