Kine, ndertohet platforma me e madhe prej xhami ne bote

520

Në Kinë është ndërtuar një platformë e re prej xhami, 394 metër mbi nivelin e detit.

Ajo është kthyer në një atraksion turistik në Pekin dhe është platforma më e madhe prej xhami në botë, me një sipërfaqe 415 metër katror.

Një grua tha për median vendase se ajo i ndihmon njerëzit që të pushojnë, pasi puna u shkakton atyre shumë stres. Materiali i titanit që është përdorur në ndërtimin e saj është i lehtë, i qëndrueshëm dhe rezistent ndaj erozionit.