Jeta e punonjesit qe tentoi te vethidhej nga oxhaku i Rafinerise Fier. I perndjekur ne sistemin e meparshem por edhe tani

277

Punonenjesi I Rafinerise se naftes ne Fier, 62 vjecari Agim Myrdini i cili ne shenje proteste kercenonte se do vetehidhej nga oxhaku 40 m i larte per mos marjen e tre muaj ka treguar sot jeten e tij plot mjerim dhe vuajtje .

Ai jeton sot tek prinderit e tij ne pamundesi per te paguar me pare apartamentin nje dhome e nje guxhine qe kishte me qera ku shpesh situata e pages se pa marre e ka bere te ndjehet pa buke dhe i pastrehe.Ai jetonte prej vitit 2004 ne ishe konviktin e shkolles industriale 

Kete hyrje ai e kishte mare sic tregoje edhe ai vete nga shoqata e te perndejkurve politike pasi ai thote qe eshte I perndjekur politike dhe I eshte dhene kjo banese . Sic shikohet ajo eshte braktisur prej tyre pasi eshte pa banueshme , me lageshtire , me suva te rrezuara .

Ai tregon se pas nje ngjarje familjare qe I ka ndodhur ne kete shtepi ai ka mare nje shtepi me qera , por gjendja ekonomike e ka detyruar qe te largohet pasi I zoti I shtepise e ka debuar pasi nuk kishte paguar qirane per disa muaj .

  Bashkshortja e tij Valentina tregone edhe per leket qe mori dje nga kompania (3 paga dhe 100 mije leke shperblim)por thote ajo ato ishin te gjitha borxhe ndersa per femijete saj , te cilet pas ngjarjes jane tej te treonditur ajo thote se eshte nevojshme per nje psikologe pasi ajo di me shume se une,djalin e kam shume keqe , gjithashtu dhe vajzen dhe nje psikolog eshte I domosdoshem per ti mare ne kujdestari dy femijet . 

Ndersa per problem ekonomike te familje s ajo tregon se eshte keqe Jemi pa banese , kjo shtepi qe kemi duhet nje nderhyrje dhe per kete kekrojme ndihme nga bashkia qe te na shpetoje nga kjo situate pasi femijet jane jashte dhe flene te njerezit e burrit .