Jahti 33 milion dollare

122

Firama e dizajnit “Duffy London” së fundmi është duke ndërtuar një jaht, i cili 100 % të energjisë do e marrë nga dielli.

Ai quhet Solaris dhe pritet të përfundojë në vitin 2020. Ky jaht me panele diellorë do të jetë 43 metër i gjatë, do të ketë 5 kabina të veçanta, që së bashku mund të strehojnë deri në 10 vizitorë. Në det të hapur  Solaris mund të udhëtojë me shpejtësi 83 km/h.

Ai është projektuar të jetë jashtëzakonisht i fortë dhe i qëndrueshëm, por njëkohësisht edhe i lehtë. Bateria e tij e fuqishme dhe teknologjia e energjisë diellore e bëjnë këtë super jaht të aftë të udhëtojë në  çdo port në botë, pa pasur nevojën të furnizohet me karburant. Sipas Duffy London jahti do të shitet për 33 milion dollartë